Gezinnen bestormen historisch archief voor foto in oude druivenkas

Druk bezoek in het gemeentehuis

Druk bezoek in het gemeentehuis

Zaterdagmorgen 19 okotber. Al voor tienen verzamelen  hele gezinnen zich in de hal van het gemeentehuis in Naaldwijk. Ze duiken direct in de voorraad zeer oude kleren om zich te verkleden voor de foto die archivaris Jan Buskes van hen maakt met als decor een zeer oude druivenkas. Pachtige lange japons voor de dames en voor de heren petten en zelfs hoge hoeden.De mensen hebben er duuidelijk lol in, ook die ernaar kijken, want het zijn telkens weer kleine voorstellingen, dieze te zien krijgen. Die fotó krijgen ze dan later toegezonden via email. Een leuke actie van het archief, die veel instemming van het publiek oogst. Tegen twaalven wordt het echt druk. De mannen van de WOS lopen ijverig rond om van alles voor de kijkers vast te leggen. Die zien op hun scherm – in een interview met een jongedame –  hoe zelfs jongeren geinteresseerd zijn in het verleden, ook al wordt daar soms door anderen aan getwijfeld. Een paar jongelui die er rondlopen hebben het dat ze ‘effe komen kijken naar de ouwe zooi”. Hoe dan ook ze komen tenminste.

Zie ook:  www.facebook.com/overhetwestland

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.