Gemeentehuis klaar voor open dag archief

Naaldwijk, 18 oktober 2013 – In allerijl zijn vanmiddag medewerkers en vrijwilligers van het Historisch Archief Westland in touw geweest om het gemeentehuis klaar te maken voor de landelijke open arhievendag, die morgen – zaterdag 19 oktober – wordt gehouden. Van tien uur af is iedereen daar welkom.

Peter Smit houdt de deur van de brandvrije kluis itnodigend open

Peter Smit houdt de deur van de brandvrije kluis itnodigend open

De rubriek Ouder Westland in AD Westland is vrijdag 18 oktober in zijn geheel afgestemd op deze open dag. U leest er onder meer een interview in met de archivaris Peter Smit, die daarin vertelt hoe het archief zich steeds meer op de toekomst richt. Daarbij worden alle digitiale mogelijkheden benut.

TREKPLEISTER

 De grote trekpleister van de open dag is de nostalische tuinboouwfoto, die men van zich kan laten maken. Met hele gezinnen tegelijk kan men zich laten fotograferen. Kleding uit vroeger jaren is aanwezig om de opnamen zo echt mogelijk te maken.IMG789 Leuk is als iemand op klompen komt, maar dat hoeft niet per se want ze zijn ook bij de rekwisieten. Verder zijn plaatselijke historische verenigingen aanwezig om aan de bezoekers te laten zien waar ze mee ze zich bezig houden. In Ouder Westland heb ik vermeld welke groepen het betreft en wat ze zoal te bieden hebben. Hoe dan ook, de bezoekers aan de landelijke open dag, die van tien uur ’s morgens tot vier uur ’s middags duurt, hoeven zich geen moment te vervelen.

Hier bevindt zich een kilometerslange hoeveelheid stukken

Hier bevindt zich een kilometerslange hoeveelheid stukken

 20131019 open dag (2)

20131019 open dag (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.