Ruim 650 bezoekers op open archievendag

De open dag werd ook bezocht door de moeder van Jack Middelburg (midden)

De open dag werd ook bezocht door de moeder van Jack Middelburg (midden)

Naaldwijk, 18 oktober 201r – De jaarlijke landelijke open archievendag is wat het Historisch Archief Westland betreft een groot succes geworden. De teller van het bezoekersaantal bleef om vier uur bij de sluiting staan op 652. Dat resultaat is mede te danken aan de trekpleister van deze dag, de motorcoureur. Jack Middelburg.

Meteen al bij het binnengaan van het gemeentehuis aan de Stokdijkkade in Naaldiwjk vielen de twee stoere motoren op, die ter herdenking van deze Westlandse coureur, die in 1984 tijdens een race in Tolbert verongelukte, in de hal waren opgesteld. Ook het motorpak dat hij vaak droeg was in een vitrine te bezichtigen. Uit het hele land waren motorliefhebbers naar Naaldwijk gekomen. Nog steeds als fan van deze bijzondere sportman.

De open dag werd door veel geinteresseerde Westlanders bezocht.

De open dag werd door veel geinteresseerde Westlanders bezocht.

Verderop in de hal waren ook nu weer alle historische verenigingen van het Westland met een stand present. Alleen het Westlands Museum ontbrak, omdat daar nu een grote renovatie aan de gang is en het niet mogelijk was om voor deze gelegenheid de benodigde spullen bij elkaar te brengen.Wel was het schaatsmuseum aanwezig en trok – ondanks het feit dat het buiten 22 graden was,  uitzonderlijk hoog voor de tijd van het jaar – veel geïnteresseerde bezoekers.

Ook onze stand (Ouder Westland in AD Westland) stond in de belangstelling. Er werden ons vragen over de historische artikelen voorgelegd, die wij in de loop van de week zullen beantwoorden. Als hoogtepunt van deze open dag werden vijf taarten – beschikbaar gesteld door bakker Van Malkenhorst –  uitgereikt aan even veel Westlanders die meededen aan een prijsvraag, die was uitgeschreven door de historische vereniging Oud Honselersdijk-Naaldwijk. De prijswinnaars kregen de taarten uit handen van de archivaris Peter Smit. De voorzitster van de vereniging Jolanda Faber sprak de aanwezigen toe. Wat ze zei kunt u beter zelf horen door nu naar www.facebook/overhetwestland te gaan en de video in werking te stellen. Het is onnodig lid van Facebook te worden als u dat niet wilt. Alles kunt u toch gewoon bekijken en lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.