Verzet reageert op boek over Piet Doelman

De Lier – Het boek over ‘maffiabaas’ Piet Doelman en het Westlands verzet als ‘misdaadsyndicaat” krijgt nog een lange staart. Namens de nog levende leden van het verzet in het Westland reageert Leen Kuyvenhoven uit De Lier namens dat verzet op hetgeen Maarten van Buuren uit Maassluis daarin heeft geschreven.

Leen reageerde in een gesprek met mij waarvan de weerslag donderdag 1 december te vinden is op de historische pagina in AD Westland. Kuyvenhoven onderhoudt de laatste jaren de contacten met de verzetstrijders en omdat de meesten niet meer persoonlijk kunnen of willen reageren vanwege  hun leeftijd, heeft Leen zich aangeboden om – na de meningen te hebben gepeild – hun bezwaren naar voren te brengen.

Intussen heeft Maarten van Buuren zelf ook weer gereageerd op tal van ingezonden stukken, die kranten na het verschijnen van het boek hebben gepubliceerd. Hij antwoordt daar  op de vraag of hij verzetsmensen ‘door het slijk’ heeft gehaald, of juist ,,geschiedschrijving van de bovenste plank” heeft verricht. Zijn niet van sarcasme vrije antwoord is: ,,Ik ben teruggegaan naar de bronnen.Dat had ik niet mogen doen”.

”.  

Reacties zijn gesloten.