Ramp treft Westland op Pinksteren 1935

Westland, 30 mei 2012 – In de krant van donderdag 31 mei,keek ik in de rubriek ‘Ouder Westland’ in AD Westland terug op een rampzalige dag in 1935. Dat was de Tweede Pinksterdag, waarop er boven het Westland een hevig onweer met zeldzaam zware hagel losbarstte. Ik werd daaraan herinnerd door Piet Kuyvenhoven, die deze dag nooit vergeten is. Dank zij zijn email ben ik op het spoor gekomen van wat zich op die onheilsdag in het Westland heeft afgespeeld.

Hier het betreffende artikel, dat te lezen is als u op de knipsels klikt.

 In de Tuinderij is er in die tijd ook over geschreven, waaruit ik het volgende knipsel hierbij publiceer: Tevens nodig ik iedereen uit, die nog ervaringen met deze ramp heeft of erover heeft horen vertellen, daar met een reactie over te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.