Uit Westlandse dagboeken van 5 mei 1945

Naaldwijk, 5 mei 2012 – Zevenenzestig jaar geleden legden twee Westlanders in hun dagboeken vast  hoe ze de bevrijding beleefden. Heel boeiend om te lezen. Cornelis Sala zette er ook een tekening bij, die i k hier graag laat zien. In Ouder Westland van donderdag 3 mei schreef ik over de bevrijding een artikel in AD Westland, dat u hieronder kunt lezen door erop te klikken en de pagina’s te vergroten. Volgende week weer een artikel over de bevrijding. Deze week met een Naaldwijkse dan  met een Monsterse invalsthoek.

 

2 reacties op “Uit Westlandse dagboeken van 5 mei 1945

 1. Geachte Aad van Holstein
  Vorig jaar april deed dhr. J.F. Verkade (verre fam. uit De Lier) een oproep in het AD met de woorden:Gezocht,Sjaan Sala of andere familie van Cornelis Sala uit Naaldwijk…enz enz. Daar heb ik als oudste dochter op gereageerd en sinds dien heeft hij mij al 3x een krantenpagina gestuurd met verhalen uit de oorlogstijd, uit “Ouder Westland”.
  Het is wel heel bijzonder om stukjes uit mijn vadersdagboek te zien en de verhalen te lezen.
  Als mijn vader dat eens had geweten. Hij is maar 64 jaar geworden en aan kanker overleden in 1973.Mijn moeder is 93 jaar geworden en in 2004 overleden. Verder zijn al hun kinderen er nog.
  Bedankt en met hartelijke groeten,
  A.J. van Burik-Sala
  Maasboulevard 44k
  3207 RC Spijkenissen
  tel:0181-614449

 2. Geachte mevrouw Van Burik,
  Wat leuk dat u reageert op mijn artiklen over uw vader. Ik was steeds al benieuwd of er nog familie van hem is. Ja, dus en dat vind ik heel bijzonder. Zeker als het een van zijn dochters is. Ik heb uw gegevens opgeslagen en wellicht kom ik daar nog telefonisch op terug. Hartelijke groeten,
  Aad van Holstein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.