Corbulo’s gracht OK, Zoetwaterkanaal niet

 

Bericht uit dagblad Het Binnenhof in 1974

Bericht uit dagblad Het Binnenhof in 1974

Westland, 27 maart 2014 – Hoewel burgemeester mr. F. Winkel van Nootdorp veertig jaar geleden er trots op was, dat Corbulo’s gracht in de Romeinse tijd waarschijnlijk ook over Nootdorps grondgebied heeft gelopen, is hij er allerminst blij mee, dat de plannen voor een Zoetwaterkanaal door zijn gemeente een feit zouden worden. Hij heeft er zich dan ook met hand en tand tegen verzet. Maar dat niet alleen. Hij heeft ook meegewerkt aan een – zeker in zijn ogen – veel betere oplossing  van het probleem van de verzilting van het Westland.  Jaren heeft de strijd geduurd, maar in 1988 is toch de ”zoetwaterleiding” lopend van het Brielse Meer naar het Westland in gebruik genomen en werd de gemeente Nootdorp toch niet doosneden door een in veler ogen overbodig kanaal.
 

Morgen, vrijdag 28 maart leest u alles hierover in de rubriek Ouder Westland in AD Westland en……hieronder.

IMG_20140328_0009IMG_20140328_0003_NEW

 
Bericht uit dagblad Het Binnenhof in 1974

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.