Grondaankoop geheim gehouden voor raad

Burgemeester Th. Elsen

Burgemeester Th. Elsen

LEES HET IN RUBRIEK ‘OUDER WESTLAND’ AD WESTLAND

Naaldwijk, 13 december 2013 – Nu zal het wel niet gauw meer gebeuren. In het diepste geheim een grote lap grond kopen, zonder dat de gemeenteraad er iets van af weet.Toch is dat in 1928 in Naaldwijk gebeurd. Het ging om een dertien hectaren groot stuk grond tussen de Dijkweg en de Middel Broekweg.  Burgemeester Th. Elsen heeft daar wel een risico mee genomen (het ging om een voor die tijd groot bedrag, 166,000 gulden), zij het in overleg met het hele college van b en w. De grond was eigendom van de r.k. parochie St.-Adrianus in Naaldwijk. De burgemeester was groot voorstander van de verbetering van de rijksweg door het Westland, die er toen nog maar heel gebrekkig bij lag. De aankoop van de grond maakte het mogelijk een moderne weg doorheen te leggen, zij het dat daar niet zo de nadruk op gelegd werd. Het ging wel om aanleg van sportvelden, een zwembad en een ijsbaan. Ook zou al gauw de bloemenveiling CCWS een stuk grond kopen voor een nieuw gebouw. Al in 1929 knipte de burgemeester het lint door voor de opening van een voetbalveld aan de Middel Broekweg. De raad heeft het geaccepteerd, maar als dat nu in de gemeente Westland weer zou gebeuren, zo dat – denk ik – heel onverstandig zijn geweest.

Vrijdag 13 december stond de rubriek  Ouder Westland in AD Westland, zie hieronder

KLIK EROP OM HET TE VERGROTEN!!

20131213 grondaankoop120131213 grondaankoop2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.