Handel in tomaten valt stil in 1914

Militairen verzamelen zich in de groenteveiling van Naaldwijk

Militairen verzamelen zich in de groenteveiling van Naaldwijk, vlak bij de producten 

Westland, 7 november 2014 – Als honderd jaar geleden, op dinsdag 28 juli 1914 de Eerste Wereldoorlog uitbreekt, merken de Westlanders daar aanvankelijk nog maar weinig van. Lang duurt het echter niet, want al gauw worden de miliciens onder de wapenen geroepen om de landsgrenzen te bewaken. Ook in Naaldwijk komen er militairen op. Net als in Loosduinen, Monster, ‘s-Gravenzande en vooral ook Hoek van Holland met zijn fort. In Naaldwijk verzamelen ze zich in de Naaldwijkse groente- en fruitveiling aan het Zuideinde. Daar blijkt dat de handel met vooral Duitsland  stagneert en de veilingklokken overal stil vallen.. Na een paar weken herstellen de twaalf Westlandse veilingen zich wel weer enigszins van de klap. Maar de handel in tomaten ligt volledig stil.

In de rubriek Ouder Westland van AD Westland staat vandaag een uitgebreid artikel over de manier waarop het Westland daarop reageerde.

‬OW.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.