Poeldijkse verenigingen in boek verenigd

AFLEVERING 664 VAN ‘OUDER WESTLAND’ IN AD WESTLAND 

20130913 OW poeldijk (1)20130913 OW poeldijk (2)DOOR OP DE BOVENSTAANDE KNIPSELS TE KLIKKEN KUNT U DE TEKST LEZEN

Vaandels van vereniigngen en organisaties in Poeldijk

Vaandels van vereniigngen en organisaties in Poeldijk

Poeldijk, 13 september 2013 – Vandaag is AD Westland weer met een nieuwe aflevering van Ouder Westland uitgekome.. Had donderdag eigenlijk moeten gebeuren, maar door omstandigheden is het een dag uitgesteld.  Welgeteld  664ste verhaal dat ik sinds 1999 heb mogen schrijven. Met deze keer  de Open Monumentendag van komend weekeinde als onderwerp. Een mooie gelegenheid om Poeldijk weer eens in het zonnetje te zetten. Dit dorp bezit immers een mooie neo-gotische katholieke kerk, de Bartholomeus, die elk jaar weer dankzij  een groep vrijwilligers op die Open Monumentendag kan worden  opengesteld. Het motto van deze landelijke dag, Macht en Pracht, komt daarbij goed tot uiting, omdat Poeldijk altijd een machtig mooi verenigingsleven heeft gehad. Veel verenigingen bestaan nog steeds.Andere niet meer, zoals de Graal en de dragersvereniging Sint Barbara. Hoe die verenigingen reilden en zeilden  is zaterdag allemaal in de kerk te zien. Vele Poeldijkers  hebben eraan meegewerkt een mooi boek over dat onderwerp samen te stellen, dat tijdens die open dag te koop is voor 22,50 euro. Doe er uw voordeel mee, want in de boekhandel wordt het straks een stuk duurder.

Kijk vooral ook even op www.facebook.com/overhetwestland

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.