Laatste Ouder Westland voor zomerstop

Ter Heijde, 28 juni 2012 – Het laatste artikel voor de zomerstop in de rubriek Ouder Westland van AD Westland heb ik gewijd aan de Israelitische Gezondheidskolonie die in de duinen bij Ter Heijde voor de oorlog zoveel Joodse kinderen liefderijk heeft opgevangen. Het ging om bleekneusjes uit de stad – in dit geval Rotterdam – die gezondheid kwamen opdoen in dit kleine Westlandse dorp. De kololnie is in de oorlog gesloopt, net als het hele dorp Ter Heijde, ten offer vallend aan de kustverdediging zoals de Duitsers die aan het Westland opdrongen.

 Door erop te klikken kunt u de knipsels vergroten en gemakkelijk lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.