Vermiste Toos Makkus leeft niet meer

De reunisten van de Petrusschool in Honselersdijk, die vrijdag 5 juni Toos Makkes graag in hun midden zien.

De reunisten van de Petrusschool in Honselersdijk, die vrijdag 5 juni Toos Makkes graag in hun midden zien.

Honselersdijk, 30 mei 2014 – Toos Makkus, het meisje dat op een klassefoto van de Petrusschool in Honselersdijk staat en al jaren door haar voormalige klasgenoten wordt gezocht blijkt enkele jaren geleden te zijn overleden. Dat vertelde mij een familielid in Delft die ik – in een zoektocht naar Toos – aan de telefoon kreeg. Ze was getrouwd en heette in Delft mevrouw Van der Wilk-Makkus. Ze zou dit jaar 75 geworden zijn. In een brief aan de reunisten heb ik dat inmiddels 20140530 OW toos makkes 0120140530 OW toos makkes 02meegedeeld. Toos zat in de jaren vijftig een tijdlang in de klas bij een aantal Honselersdijkers, die de school aan de Endeldijk bezochten. Het was geen Honsels meisje, dat wist iedereen, want ze woonde tijdelijk intern bij de familie Toussaint, de timmerman in Honselersdijk. Later zou ze weer terug gegaan zijn naar haar familie in Den Haag.  Inmiddels is er al drie keer– dat is sinds de oud-scholieren vijftig jaar zijn geworden – een reünie in Honselersdijk gehouden. Waar Toos dus nooit bij was. De (oud)-)Honselersdijkers Piet van Dijk, Kees Middendorp en Riet Maree-Gardien die op woensdag 4 juni in café Bij ’t Hof in Honslersdijk voor de vierde keer een reünie van oudleerlingen organiseren en nieuwgierig waren naar wat er van haar geworden is, zien dus Toos helaas niet meer terug.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.