De man die de weg wees naar 1980…

Ouder Westland met het artikel over dr. Kemmers

Ouder Westland met het artikel over dr. Kemmers

Naaldwijk, 7 februari 2014  – Wie vandaag het AD heeft gekocht of – nog beter – uit zijn brievenbus heeft gevist, treft daarin het artikel aan over de op 26 januari j.l. overleden dr. W. H. Kemmers uit Naaldwijk. Zijn verhaal hoort in Ouder Westland thuis, omdat hij de verpersoonlijking is van wat er sinds de jaren zestig met het Westland is gebeurd.
De noodzakelijke ontluiting en herinrichting van dit gebied heeft hij in 1961 – als nauw betrokkene bij het streekplan Westland – vastgelegd in een piepklein boekje dat van grote betekenis is geweest, namelijk: de weg naar 1980.

Dr. Wim Kemmers

Dr. Wim Kemmers

Maar ook door andere publicaties, zoals het jubileumboek van de Bond Westland ‘Van crisis tot kracht’,  is hij bij het Centraal Buerau van de Tuinbouwveilingen in Nederland bekend. Na zijn pensionering heeft Kemmers niet alleen in het jaarboekje van het Genootschap Westland diverse artikelen over het Westland gepubliceerd maar ook de nodige redactionele werkzaamheden daarvoor verricht.
 

 

 DE KNIPSELS ZIJN AFZONDERLIJK TE LEZEN DOOR EROP TE KLIKKEN EN ZO TE LEZEN

scannen0005scannen0006

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.