Ramp Berlin ook na 105 jaar herdacht

Hoek van Holland –  Het is alweer vijf jaar geleden, dat burgemeester Sjaak van der Tak namens de gemeente Westland een krans in de Nieuwe Waterweg wierp ter herdenking van een ramp, die zich in 1907 in de monding daarvan voltrok. Deze maand  105 jaar geleden verging immers de veerboot SS Berlin. De vijf jaar geleden samengestelde tentoonstelling van het Historisch Archief Westland  staat de hele maand februari in het Keringhuis bij de Maeslantkering in Hoek van Holland. Van de tentoonstelling is destijds een boekje uitgebracht. Klikt u op deze link http://www.historischarchiefwestland.nl/Images/HAW/SS%20Berlin/Berlin.pdf 

 voor een PDF van dit boekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.