Per bus naar het Westland, veel te zien

Westland, 19 augustus 2012 – Eerst per bus van Den Haag naar Poeldijk, het blijft een interessante rit! Vroeger maakte ik die reis dagelijks per fiets toen ik in Den Haag naar school moest. Nu zat ik comforabel te filmen naast de chauffeur van Veolia.

In Poeldijk kun je uitstappen om eens rond te kijken in dit dorp, waar de Bartholoemeuskerk domineert. En dan weer verder het Westland in!

Het Westland mag dan de Glazen Stad genoemd worden, er is niet alleen onder dat glas, maar ook er buiten nog veel moois te zien. Het eerste filmpje laat zien hoe je van Poeldijk in Honselersdijk komt. In een flits zie je  de Nederhof liggen het overblijfsel van wat ooit het Hof Honselersdijk was. Verder krijg je een indruk van de Dijkweg, die Honselersdijk met Naaldwijk verbindt.

 Daar is het altijd gezellig op het aloude Wilhelmniaplein met zijn mooie Nederlands Hervormde kerk, waaromheen de kerkstraat ligt. Via die straat is het oude Heilige Geesthofje te bezoeken. Kinderen van de Naaldwijkse scholen leren de geschiedenis van hun woonplaats kennen, zoals op het volgende filmpje te  zien is.

 Die kinderen bezoeken ook het hofje en mogen dan kijken in een van de huisjes, waar in dit geval mevrouw Van Leeuwen woont. Ze ontvangt ze gastvrij.

Bekijk deze foto nadat u hem eerst hebt vergroot door erop te klikken.

Wil je meer bijzonderheden over het Westland weten dan is een bezoek aan het Westladns Museum altijd de moeite waard. Vanuit Naaldwijk is dat ook per bus gemakkelijk te bereiken. Bijgaande foto geeft van bovenaf een indruk van de tuin die bij het museum hoort en waar men kan zien hoe het Westland zich wat de tuinbouw betreft in de vorige eeuw heeft ontwikkeld tot wat het nu is.

 

Als je alles in het Westland bekeken hebt,kun je – als je lang genoeg wacht tot de vorst is ingevallen- zo weer naar de stad terugreizen….

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.