Raadhuis tot in perfectie nagemaakt

 

Henri van der Kaay bekijkt het raadhuisje

Henri van der Kaay bekijkt het raadhuisje

Naaldwijk, 20 mei 2014 – Ongetwijfeld herinneren zich veel Westlanders – en zeker Naaldwijkers – dat tijdens de viering van het achthonderdjarig bestaan van de gemeente Naaldwijk een mooie maquette van de dorpskern grote aandacht trok. Henri van der Caay uit Honselersdijk is de maker van deze maquette, die hij nog steeds koestert en in stand houdt.
,,Toevallig ben ik nu bezig met de restauratie van de toren van de Nederlands Hervormde Kerk, waar ze in werkelijkheid nu ook mee bezig zijn’’, vertelt hij. Welnu deze maquettemaker, wiens eigen bedrijfje toepasselijk Minimundo heet trekt nu weer de aandacht met bouwplaten. Nu van alleen het raadhuis op de hoek van het Wilhelminaplein in de Herenstraat.

SPOORBAAN

Het resultaat van het werken met de bouwplaat is fraai.

Het resultaat van het werken met de bouwplaat is fraai.

Wie bijvoorbeeld een spoorbaan op zijn zolder heeft lopen, kan daarbij vaak wel wat bebouwing gebruiken. Welnu, Van der Caay kan die leveren. Op kartonnen platen, die je moet bewerken om het bouwwerk voor elkaar te krijgen, maar je kunt het ook kant en klaar geleverd krijgen. Eigenlijk komt het idee om opnieuw iets met Van der Caays werk te doen van de Commissie Open Monumentendag, waarin ook archivaris Jan Buskes van het Historisch Archief Westland zitting heeft.

Het was eerst de bedoeling de bouwplaten te laten maken voor schoolkinderen in het kader van die dag. Maar die plannen gaan nu niet door, waarna Van der Caauy besloot er zelf maar mee de markt op te gaan. Het archief steunt zijn activiteit door via de website de bouwplaten te koop aan te bieden. Wat de prijs aangaat, betaalt degene die het gemeentehuis zelf helemaal in elkaar zet het minste, namelijk 9,95 euro. Wie echter de kleinere onderdelen – die veel werk vergen om ze goed uit te stansen en in elkaar te zetten – apart geleverd wil hebben betaalt 119,75 euro. Als iemand het gemeentehuisje zonder er zelf iets aan hoeven te doen wil kopen, is het duurste uit, namelijk 229,50 euro.

TE KOOP 
Het raadhuis is in werkelijkheid ook te koop, maar wie het in zijn bezit wil hebben zonder een smak geld kwijt te zijn, heeft nu de kans. De bouwplaten zijn tot in perfectie nagemaakt, zodat het er in verhouding levensecht uitziet, als je dat van een gebouw zou mogen zeggen.
Voor bestellingen: www.toymundo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.