‘Met liefde’ maakt oude meubels met veel liefde weer als nieuw

Oude meubelen worden weer als nieuw

Oude meubelen worden weer als nieuw

Leidschendam, 7 september 2014 – Het aanzien van de Damlaan in Leidschendam is er in de afgelopen maanden opnieuw op vooruit gegaan met een nieuwe voorgevel van het winkelpand op nr. 15.  Als entree van een ooit donker en somber onderkomen, waar Leidschendammers in diepe duisternis in de discotheek Enjoy muzikaal vermaak zochten. Het hele pand heeft nu een ware metamorfose ondergaan. In het volle licht staan daarin nu tal van opgeknapte oude maar altijd nog mooie meubel(tje)s kant en klaar om – met ingang van 1 oktober – waar dan ook interieurs te gaan verfraaien.

Want dat is het doel dat Ankie Hooijmans en Yolanda Knijnenburg graag willen bereiken. Sinds de twee vriendinnen tijdens een vakantie op een idyllisch bruggetje in Doorn de geest hebben gekregen en het panorama voor zich zien van een eigen winkel. Daarin de door henzelf opgezochte en opgekochte oude stoeltjes, tafeltjes, kastjes en wat dies meer zij aan de man (en of de vrouw) brengen is hun ideaal. Om daarmee een nieuwe start te maken nadat ze allebei hun baan vaarwel hebben gezegd. .

Een kopje koffie drinken is ook mogelijk bij Met Liefde
Een kopje koffie drinken is ook mogelijk bij Met Liefde

  Sindsdien is alles in een stroomversnelling geraakt. Waar moet die zaak komen en waar halen we de klanten vandaan? Voornamelijk uit de Haagse regio , waarbij ook Delft , Midden-Delfland en het Westland betrokken worden. In de Damlaan zien ze hoe op nummer 15 een pand in zijn eenzaamheid weg staat te kwijnen. Wat mooi zou het zijn als dat nu eens nieuw leven ingeblazen kan worden. Omdat ze via Stadsherstel in aanmerking komen voor subsidie, weet architect Jan van Vliet uit datzelfde Leidschendam er in een mum van tijd een schitterend plan voor op tafel te leggen. Een heel mooi opgeknapte gevel is daarvan het resultaat. Maar achter die gevel is er dan nog wel heel wat werk te verrichten.

Achter deze gevel gaat een belevingswinkel schuil

Achter de gevel in het midden gaat een belevingswinkel schuil (dat is dus niet Mystico)

Als de twee vriendinnen daar druk mee bezig zijn, spreken zij voorbijgangers die hun bewondering over de manier waarop alles verandert niet onder oude stoelen of banken steken. ,,We hebben het druk, maar we doen het met liefde’’, zeggen ze dan vaak. Onafhankelijk van elkaar. Maar als ze het op een goeie dag een keer allebei tegelijk zeggen, weten ze ineens hoe hun winkel gaat heten: ‘Met liefde’. Een belevingswinkel, noemen ze het graag. Want het gaat niet alleen om de meubels, die opgeknapt en wel en met kalkverf in elke gewenste kleur geleverd kunnen worden, maar ook om de juiste sfeer te scheppen waarin de schoonheid van het design zo goed mogelijk tot zijn recht komt.

Zo kan het er ook bij u thuis uitzien

Zo kan het er ook bij u thuis uitzien

Het is de bedoeling dat de klanten, die er ook terecht kunnen voor allerlei cadeauartikelen, zich er meteen thuis voelen. Ze kunnen als ze daar zin in hebben, aanschuiven aan de grote antieke tafel om koffie te drinken. Voor dit horeca-onderdeel hebben beide dames ook nog een passende cursus gevolgd. Het hoeft daarbij voor de klanten niet bij koffie te blijven. Ze bakken er immers ook zelf allerlei lekkers bij in de vorm van koek en gebak. Met thee die altijd in een potje geserveerde wordt. Ook kan men zich de in allerlei vormen aangeboden koffie daarmee nog beter doen smaken. En wie hun workshops – bijvoorbeeld voor het zelf maken van een bloemenkrans – wil volgen, kan daarbij ook al of niet van een high tea genieten. Voor deze extra activiteiten hebben zich al diverse groepen aangemeld. Zij, en anderen  krijgen tien procent korting als ze een high tea boeken tijdens de Vlietdagen voor de maanden oktober of november.

De andere ondernemers van het Damcentrum zijn zeer verguld met de komst van de nieuwe zaak. Ze worden op de dag van de opening aan het eind van de middag ook door de beide vriendinnen feestelijk ontvangen. Wellicht hangen dan aan de helderwitte muren van de winkel al enkele schilderijen van plaatselijke kunstenaars te pronken. In elk geval is dan de werkplaats, met zijn bewaard gebleven originele tegelvloer in vol bedrijf voor de restauratie van de meubels en het houden van de workshops. Ook al voordat de Leidschendamse wethouder Heleen Mijdam op die eerste oktober in een besloten bijeenkomst de winkel ‘Met Liefde ‘ – ongetwijfeld ook met liefde – opent, is de belevingswinkel in verband met de Vlietdagen in de gemeente Leidschendam-Voorburg al voor het publiek in een voorproefje te beleven op 13 en 14 september. Hoewel de winkel nog niet helemal klaar is, kan men er tijdens genoemde Vlietdagen toch genieten van een ‘verwen kofie of thee’ met zelfgebakken lekkers.

Zie ook: www.facebook.com/overhetwestland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.