Boekenmarkt: historisch aspect feestweek

NIEUWE EN OUDE PUBLICATIES OVER WESTLAND TE KOOP

Naaldwijk, 7 augustus 2013 – Nog een tijdje en het feestgewoel barst weer los in Naaldwijk. Wat ooit het Oranjefeest rond 31 augustus (verjaardag van koningin Wilhelmina) was, later Druivenfeest en nog later Oogstfeest, is na vele jaren van zoeken naar de juiste weg uitgemond in de nogal nostalgisch klinkende naam: Westland Reünie.

De kerk waarin de zomerbloemen te pronk staan.

De kerk waarin de zomerbloemen te pronk staan.

 Een reünie, waarin alle feesten samenkomen, zo lijkt het wel. Van de Bloemen-, groenten en fruitexpositie – altijd een topattractie van die feesten – is de Zomerbloemententoonstelling elk jaar weer een stralend hoogtepunt. Niet meer in een veiling, want die zijn er bijna niet meer, maar in de Nederlands Hervormde Kerk aan het Wilhelminaplein. Net als andere jaren is daar ook het Historisch Archief Westland weer bij betrokken. En wel met de befaamde tweedehands Boekenmarkt, die dit jaar nog dichter bij de Nationale Zomerbloemententoonstelling gehouden wordt dan anders. Toen was dat in de kapel van het hofje, nu vlak bij de uitgang van de expositie opzij van de kerk in een grote tent.

OUD EN NIEUW

De boekenmarkt, hier nog in de kapel van het hofje.

De boekenmarkt, hier nog in de kapel van het hofje.

Op de boekenmarkt zijn ook oude en nieuwe publicaties over de historie van het Westland te koop maar kan men ook terecht voor tweedehands boeken. Bea en Piet van der Steen zorgen er weer voor dat alles in goede banen verloopt. Verder worden er oude filmpjes over het Westland vertoond in de tent. De boekenmarkt is open tijdens de openingsuren van de zomerbloemententoonsteling:29 augustus van 12.00 – 18.30 uur; 30 augustus van 10.00 – 22.00 uur ; 31 augustus van 10.00 – 22.00 uur; 1 september van 10.00 – 22.00 uur. Wie meer wil weten over de feestweek zelf kan te raden gaan bij: www.naaldwijksefeesten.nl en www.zomerbloemen-tentoonstelling.nl

 
 


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.