Magazine in teken van Westlands trots: het vernieuwde museum

Honselersdijk, juli 2015 – Pas nu zijn we in de gelegenheid aandacht te besteden aan het geheel vernieuwde Westlands Museum en daarmee meteen aan de inhoud van het

Het magazine Westlands Sstreekhistorie van mei 2015

Het magazine Westlands Sstreekhistorie van mei 2015

tweede kwartaalmagazine ‘Westlands Streekhistorie’ van dit jaar. Frits Persoon, de chef van de warmoezeniers van de bij de museum horende historische tuin schrijft in zijn verslag, ,,dat het Westland verschrikkelijk trots kan wezen op zo’n museum”. Om te zien of hij gelijk heeft is een bezoek aan het museum de beste manier.

Voorafgaande aan de opening van het museum op vrijdag 1 mei 2015 is er jarenlang veel gediscussieerd en onderzocht. Dat heeft niet alleen geleid tot de vernieuwing van de vaste tentoonstelling  maar ook tot aanpassing van het gehele gebouw. Resultaat is nu dat het museum en de tuin nu een logisch geheel vormen. In het magazine is uitvoerig te lezen wat daarover op de gedenkwaardige openingsdag allemaal door voorzitter Jan Prins is gezegd.

Die dag is niet alleen in woord, maar ook in beelden tot uiting gebracht op een pagina met twaalf foto’s, die hierbij te zien is. In het blad wordt ook aandacht besteed aan het overlijden van Ton van der Voort, een van de vrijwilligers van het museum. Ook bevat het de nieuwste oogstberichten beschreven door Jan Dahmeijer. Ook treft de lezer er het tentoonstellingsnieuws van aan het Westland gelieerde andere musea aan, alsook beschrijvingen van de nieuwste boeken, zoals bijvoorbeeld ‘Zestig jaar trouwen in het Westand’, door Marjoke van Arnhem-Van Baalen. Het Historisch Archief Westland vestigt de aandacht op een promotieonderzoek van de Neerlandic Sophie Reinders naar vrouwenalba amicorum, waar vrijwilligers van het archief de helpende hand bij uitsteken. Ook wijst het archief op de stranding van de Ping An van vijftig jaar geleden,, Gevraagd wordt om foto’s en filmmateriaal daarvan om in november een fototentoonstelling daarvan te maken.

De opening van het vernieuwde museum in beeld.

De opening van het vernieuwde museum in beeld.

Het magazine is gratis verkrijgbaar voor wie zich opgeeft als donateur van de Stichting voor Streek- en Tuinbouwhistorie Westland tel. 0174-621084.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.