Leerlingen ISW Hoogeland zoeken hun roots

Stefan bezig met het uitspitten van de krant.

Naaldwijk – Het Historisch Archief Westland lijkt dezer dagen veel op een duiventil. Telkens ‘vliegen’ leerlingen van ISW Hoogeland uit Naaldwijk naar binnen om even later weer uit te vliegen om ruimte te geven aan anderen. Ze komen neuzen in de talrijke leggers met oude kranten, die in de brandvrije kluis van het archief worden bewaard. Hoend op sporen, die leiden naar hun grootouders en ouders, toen die nog net zo oud als zijzelf (gemiddeld 16 jar) waren. Want ze maken een drieluik over het verleden van hun familie een door hun geschiedenisleraar Jan Willem van de Beukel bedachte en beproefde manier om historisch besef bij te brengen.

Leerlingen bezig met krantenonderzoek

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.