Steeds meer foto’s Westland in beeldbank

Naaldwijk, 16 januari 2013 – Paul van den Ende, medewerker van het Historisch Archief Westland, heeft het er maar druk mee. Dagelijks is hij bezig met het beheren van de uitgebreide fotocollectie van het archief (en daarmee niet alleen). Deze hoeveelheid foto’s groeit  dagelijks onder zijn vingers. Immers niet alleen foto’s uit het verleden zijn erin verzameld, maar ook van het heden. In dat heden ligt niet alleen het verleden, maar volgens oude waarheidsgetrouwe gezegden  weer opnieuw het verleden. Aan die hoeveelheid foto’s heb ik een aantal jaren geleden een flinke bijdrage mogen geven door uit het archief van voormalig dagblad Het Binnenhof ongeveer 3000 Westlandse foto’s te verzamelen en in het Historisch Archief onder te brengen. Een collectie van heel andere aard is die van oud-wethouder Jan Emmens, die nu ook aan het archief is toegevoegd. Die bestaat uit een aanzienlijke verzameling documenten, foto’s en oude ansichtkaarten die hij destijds aan het archief heeft nagelaten. Daaronder was een oud fotoalbum met zo’n 300 oude ansichtkaarten van Naaldwijk, Honselersdijk en Maasdijk. Deze 300 ansichten zijn de afgelopen weken gescand en nu toegevoegd aan de Westlandse fotobeeldbank op internet. Nieuwsgierig? Ga naar www.historischarchiefwestland.nl en klik op de homepage op “nieuw op de beeldbank”.

 

 

 

 

Bij de foto:

Paul vd Ende, medewerker van het Historisch Archief toont het Emmensalbum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.