Oud Naaldwijks raadhuis moet van gemeente blijven

GENOOTSCHAP OUD-WESTLAND TEGEN VERKOOP PAND 

Naaldwijk, 5 februari 2013 – Het oude uit 1632 daterende raadhuis van Naaldwijk moet eigendom blijven van de gemeente Westland. Dat vindt  de voorzitter van het Genootschap Oud-Westland, Wil van den Bos Czn. Om dit de gemeente kenbaar te maken heeft hij gebruik gemaakt van het inspreekrecht bij de gemeenteraad. Aanleiding was het collegevoorstel aan de gemeenteraad om over te gaan tot verkoop van dit gebouw, dat het Wilhelminaplein karakteriseert.

N-04324a

Het oude raadhuis in Naaldwijk als trouwkocatie

Het oude raadhuis in Naaldwijk als trouwkocatie

Het Genootschap kan zich niet vinden in dit collegevoorstel en verwacht van de gemeente Westland dat zij zelf zorgdraagt voor het in stand houden van dit fraaie monument. Juist ook omdat hiervoor nogal wat kosten moeten worden gemaakt heeft Oud-Westland er weinig vertrouwen in dat een particuliere ondernemer in staat is en bereid zal zijn de monumentale staat van het pand te waarborgen. Daarnaast geeft het College aan dat het pand beschikbaar moet blijven voor publieke functies, zoals trouwlocatie alsmede een bestuurlijk trefpunt.

Al met al reden voor het Genootschap Oud-Westland om de raadscommissie op het hart te drukken niet in te stemmen met het voorstel en ervoor te kiezen als gemeente eigenaar – en behoeder – te blijven van dit bijzondere pand.

1 reactie op “Oud Naaldwijks raadhuis moet van gemeente blijven

  1. Het verkopen van het Oude Raadhuis van Naaldwijk door gemeente Westland getuigt van een grote culturele armoede.

    B. en W. , de gemeenteraad en wij allemaal, wij leven in een democratie, moeten zich doodschamen als dit doorgaat.

    Aan geld denken is in dit geval armoede.

    Gerard Beijer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.