Druiventuinder vertelt levensverhaal in boek

 

Presentatie nieuw Westlands boek

      ”ACHTER VADERS RUG”

    

Naaldwijk, 23 november 2012 – Op de plek waar 95 jaar geleden de hoofdpersoon van het boek ‘Achter vaders rug’ , Rien de Hoog, is geboren – namelijk aan het Monstersepad, nu Rijnsburgerweg –  heeft historicus Piet Vreugdenhil als voorzitter van de verengiing met de lange naam die het publiceren van Westlandse boeken stimuleert, het boek van Lia Spitters met genoemde titel vanmiddag gepresenteerd. Op de foto de leden van het bestuur Ton Immerzeel, Gerard Beijer, Gerard de Vreede en in het midden de schrijfster van het boek Lia Spitters. 

Om het geheel te completeren hierbij twee videootjes van de feestelijke middag. in het bedrijf van de familie Honders. 

 Nu is Lia Spitters aan het woord:

Westland, 23 november 2012 – Het heeft wat moeite gekost, maar ook deze week staat Ouder Westland weer in de krant. Deze keer bespreek ik het nieuwe, zojuist uitgekomen en vandaag gepresenteerde boek van Lia Spitters ‘Achter vaders rug’. Hoe het boek in elkaar zit en waar het over gaat leest u dus in Ouder Westland. Is digitaal toegevoegd aan dit bericht.

 

Storing in pers gooit bezorging krant in de war

Westland, 22 november 2012 – Dat was schrikken donderdagmorgen, toen de lezers van AD Westland hun brievenbus leegden. Een anderre krant dan ze gewend waren. Recht uit het Groene Hart, dat wel. Maar geen Westlands nieuws en dat is pech, want ook Ouder Westland onbrak. ‘s- Middags was dat hersteld en zag de middageditie van AD Westland er weer uit als nieuw. De redactie besloot daarin ook Ouder Westland te publiceren. De fans, die dachten dat nu te moeten missen kennen het AD nog niet. Vrijdagmorgen werd de schade op grootse wijze ingehaald. Compleet met Ouder Westland.  

 Zo keek je vroeger vanuit Hoogwerf 9 naar het dorp Naaldwijk

Naaldwijk, 21 november 2012 – Een ode aan de druiventuinder. Zo kan men het boek ”Achter vaders rug”  gerust noemen, dat Lia Spitters uit Naaldwijk schreef over haar buurman: Rien de Hoog. Ome Rien zoals hij niet alleen in de familie werd genoemd. Dit voorjaar is hij op 95-jarige leeftijd overleden. Een lang leven heeft hij gehad, waarin hij  heel wat lief en leed heeft verwerkt. Belangrijk voor hem was wel de druiventeelt, waarvan  hij en zijn gezin het merendeels heeft moeten hebben. Dat wordt in het boek door hemzelf uit de doeken gedaan, want Lia heeft hem – na talloze gesprekken – woord voor woord geciteerd. In het artikel in Ouder Westland van donderdag 22 november in AD Westland valt daar alles over te lezen.

Op vrijdag 23 november 2012 wordt het boek gepresenteerd op het bedrijf waar Riens vader Klaas zijn tuinderij begon en waar Rien zelf geboren en lange tijd ook getogen is.

Foto 2; Ome Rien bekijkt een muurkas, een zogenaamde lessenaar.

Foto 3; Ome Rien de Hoog

HET ARTIKEL ZOALS HET IN OUDER WESTLAND IS GEPLAATST KUNT U HIERONDER LEZEN. KLIK EROP EN HET WORDT KEURIG VERGROOT

 

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.