Arie Boekestijn geeft Westlands tintje aan expositie over Grace Kelly

FILMSTER EN PRINSES GRACE KELLY WAS DOL OP CHRYSANTEN

Aroe Bpekestijn is terecht trots op de trofee die hij van prinses Gracia ontving

Aroe Bpekestijn is terecht trots op de trofee die hij van prinses Gracia ontving

Arie Boekestijn stelt zich voor aan prinses Gracia

Arie Boekestijn stelt zich voor aan prinses Gracia

Naaldwijk/Apeldoorn, 20 juni 2014 – ‘Grace |Lelly, prinses en stijlicoon’ heet de grootse expositie die tot 26 oktober te zien is in het paleis Het Loo in Apeldoorn.

In de rubriek Ouder Westland van AD Westland van 20 juni 2014 heb ik een interview met de oprichter en oud-directeur van de Riviera Plant Company (RPC)  Arie Boekstijn uit De Lier, nu wonend in Naaldwijk. Dat is de man, die een Westlands tintje geeft aan deze expositie met onder meer foto’s uit 1968, toen het bedrijf – dat ook een vestiging had in Zuid-Frankrijk – drie jaar draaide en uitgenodigd werd deel te nemen aan een bloemenshow, die prinses Gracia, getrouwd met prins Reinier, organiseerde in Monte Carlo. Grace Kelly, zoals ze bekend was als filmster in Amerika, was zelf dol op chrysanten.En die werden geteeld op het Franse bedrijf van Boekestijn (en Bourne). Daarbij ging het om de stekken, die het hele jaar rond wekelijks in grote hoeveelheden werden overgevlogen naar in De Lier, waar ze werden beworteld.

De expositie in Monte Carlo, gearrangeerd door Piet Vellekoop uit De Lier

De expositie in Monte Carlo, gearrangeerd door Piet Vellekoop uit De Lier

Dat alles wist ik al wel  uit de jaren zestig, toen wij in de Westlandse editie van dagblad Het Binnenhof aan de Riviera Plant Company ook al uitgebreid  aandacht aan besteedden, maar wilde ik nog eens naverteld hebben door de chrysantenman zelf, die overigens nu in Naaldwijk wel in de Gerberalaan woont.

Gedenkplaquette van prinses Gracia FOTO: BEN KRIJGER

Gedenkplaquette van prinses Gracia
FOTO: BEN KRIJGER

Op weg erheen passeerde ik lopend het kleine paadje dat het parkeerterrein van Albert Heijn met de Koningstraat-Kruisweg verbindt. Daar trof ik Ben Krijger, die jarenlang als fotograaf in het Westland actief is geweest. Heel lang had ik hem ook niet gezien. We raakten in gesprek.en ik vertelde hem daarin ook over Arie Boekestijn en Grace Kelly.Hij ging daar op in door te vertellen, dat hij heel toevallig dit voorjaar in Zuid-Frankijk is geweest en daar tijdens een fietstocht met gewone fietsen van  Nice naar Monaco het monument van Prinses Gracia had gefotografeerd. Ik vond dat zo leuk, dat ik hem vroeg of ik die foto’s  mocht hebben voor het illustreren van het interview. Vandaar de hierbij geplaatste foto. Eenmaal bij Arie Boekestijn beland werd ik uitgebreid ingelicht over het wel een wee van de RPC en de rol die hij daar zelf in heeft mogen spelen. De weerslag van het interview vindt u terug in de krant van vrijdag 20 juni 204Gedenkplaquette van prinses Gracia

Het monument in Zuid-Frankrijk, dat herinnert aan prinses Gracia van Monaco FOTO: BEN KRIJGER

Het monument in Zuid-Frankrijk, dat herinnert aan prinses Gracia van Monaco
FOTO: BEN KRIJGER

ZO IS HET ARTIKEL OVER ARIE BOEKESTIJN GEPUBLICEERD IN AD WESTLAND

(klik erop en vergroot deze halve pagina’s om ze te kunnen lezen)

20140620 OW Boekestijn 0120140620 OW Boekestijn 02NOG BETER IS HET NATUURLIJK EEN ABONNEMENT TE NEMEN EN NIETS TE MISSEN

1 reactie op “Arie Boekestijn geeft Westlands tintje aan expositie over Grace Kelly

 1. Eindelijk erkenning voor een echte westlandse pionier. Meer dan verdiend. Het lintje kan niet uitblijven.

  Aad Romijn die 40 jaar de carrière van Arie op de voet gevolgd heeft kan het weten, nu de rest van het Westland nog.

  Succes Arie en blijf gezond.

  Aad Romijn

  Op http://www.facebook.com/overhetwestland de volgende reacties:

  ,,Genoten van zijn verhaal in de krant”, Gerda Huizinga

  Irene Beijer, Marcel Spronsen en Bally Di Van Holtus vinden het verhaal leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.