Schenking negatieven en foto’s Oud-Wateringen

De schenking aan negatieven.

Wateringen/Kwintsheul – Van de Historische Werkgroep Oud-Wateringen &
Kwintsheul verneem ik, dat zij onlangs een bijzondere schenking heeft ontvangen. Hert gaat om: een collectie oude negatieven en foto’s van Kwintsheul en Wateringen van André en Agnes Loch. En Loch is op fotografisch gebied een begrip in Wateringen. Agnes Loch: was net bezig met hetopruimen van oude spullen  toen vonden ze een map met zwart-wit-negatieven en een enorme stapel afdrukken uit de jaren zeventig en tachtig vond. En aangezien ze bij Loch erg van geschiedenis houden, leek  haar de Historische Werkgroep de enig juiste bestemming hiervoor. Het  motief was: ,Daar blijven ze niet alleen bewaard, maar kunnen meer mensen ze komen bekijken’. De foto’s en negatieven worden nu toegevoegd aan de historische collectie. Maxim van Ooijen van de Historische Werkgroep: “We zijn hier heel blij mee. Het aantal onderwerpen is gewoon te veel om op te noemen. Zo zijn er foto’s bij van een braakliggend terrein waar nu het Guldehof en de Rabobank staan. Ook zijn er opnamen van de winkels aan het Plein in de sneeuw

De foto's worden bekeken.

met de toenmalige feestverlichting: palen met een soort lantaarn erop. Er zijn negatieven met voor ons onbekende personen. Voor de identificatie gaan we zeker de hulp van de Heulenaren, Wateringers en Westlanders inroepen. Binnenkort publiceren wij de eerste foto’s in ons ledenblad en op onze website en Facebookpagina. Het is heel bijzonder dat Combi Foto Loch
deze stap neemt. Zó veel belangrijke documenten worden weggegooid. De werkgroep
probeert onze lokale geschiedenis te bewaren en daar kunnen we alle hulp bij
gebruiken. Hopelijk volgen andere winkeliers uit Kwintsheul en Wateringen dit
mooie voorbeeld. Hierbij kunnen ze ook denken aan reclamematerialen, stickers,
gereedschappen, oude facturen en advertenties.”

Reacties zijn gesloten.