Nieuw magazine voor jonge ouderen

Omslag van Fifty Fifty met Jan Siebelink

Omslag van Fifty Fifty met Jan Siebelink

Westland, 25 september 2013 – Vers van de pers bereikte mij een gloednieuw magazine voor ‘jonge ouderen’. Fify Fifty is de naam. Het tijdschrift pretendeert het enige magazine in de regio Haaglanden te zijn met inhoud! Dus geografisch gezien ook bestemd voor lezers in het Westland, want dat valt onder Haaglanden. In zijn column motiveert hoofdredacteur Andrë Vermeulen het initiatief van ‘een stelletje kwajongens’ met te stellen dat zij vinden met het niejuwe blad in een kennelijke behoefte te voorzien.

SANYO DIGITAL CAMERADat zou best kunnen. Ik ken geen ander blad van dit kaliber in deze hele regio en ik ben het met hem eens dat de groep waar hij op mikt graag uit eten gaat, een mooie kookwinkel bezoekt en liefhebbers kan tellen vaneen lekker wijntje..Het eerste nummer  dat deze maand is verschenen bevat een artikel van Ton van der Veeken over ‘het nieuwe luisteren’ naar muziek geplukt van internet.Maar ook een zeer lezenswaardig interview met de schrijver Jan Siebelink die daarin onder meer uitlegt waarom hij zo gek is op Den Haag. Maar ik las er ook een reportage in over een van de dertien golfbanen die Haaglanden telt, namelijk Bentwoud.  Daarin kunnen we lezen hoe fout we dat golfen wel doen, zoals het gebruik van de verkeerde spieren. Interessant is ook het artikeltje over Delft, met mooie opnamen van Jeroen Bouman van de Nieuwe Kerk, de Lange Jan en het Prinsenhof .  Dit tegen de achtergrond van de troonswisseling . Het is een mooi verhaal met schitterende foto’svan Jeroen Bouman. Maar ook staat er een reportage in over subtropisch Engeland in een veelbelovende reisrubriek. .Martin Voorn toont verder glashelder aan hoe de doelgroep – ‘die bij uitstek gepakt wordt door Rutte’ -slim kan bezuinigen en biedt daarbij een rijtje websites aan, waar je daar nog meer over kunt vinden.

Angeliqe Erens

Angelique Erens

Het artikel is voorzien van een spekende  tekening van Arnoud Wiegel. Een belangrijke tip geeft  voor in het magazine Angelique Erens als pedicure in Voorburg: onderhoud je voeten. Want de voeten dragen een groot deel van het lichaamsgewicht. Een APK-beurt bij de pedicure is iets wat de jonge ouderen er niet bij mogen laten inschieten.  Je kunt zeggen, dat de lezers aan alle artikelen veel kunnen hebben, omdat ze telkens een goeie tip bevatten die je al of niet na kunt volgen. Dat geldt ook voor de advertenties, waarvan er een – die van restaurant Elzenhagen in Poeldijk – aantoont, dat mijn bewering in het begin van dit stukje wel waar is: het blad is wel degelijk ook voor het Westland bedoeld. Voor man en vrouw: fifty fifty.

AAD VAN HOLSTEIN                                        

zie eventueel ook  www.facebook.com/overhetwestland

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.