Westlandse fotopareltjes in boek bijeen

Leen Valstar en Jan Buskes tijdens de presentatie van het boek.

Ouders van leerlingen leggen gauw wat geexposeerde pareletjes in hun smartphone vast.

  Naaldwijk, 14 maart 2014 – In AD Westland vandaag een artikel gewijd aan het deze week in de Naald gepresenteerde boek Westlandse Fotopareltjes. Het is een selectie uit de oogst aan foto’s die op de school ISW Hoogeland is binnengehaald, door leerlingen die hun werkstuk geschiedenis maakte. Dat bestaat uit een drieluik, waarin beschreven staat wat er in de wereld, in de omgeving  en de familie van de leerling om ging toen

Leen Valstar en Jan Buskes tijdens de presentatie van het boek in De Naald.

Leen Valstar en Jan Buskes tijdens de presentatie van het boek in De Naald.

zijn of haar  opa en oma zestien jaar waren, zijn of haar ouders die leeftijd hadden en wat zij zelf ervaren. Een wijze van geschiedenis leren die opvalt door zijn intensiteit omdat het zich allemaal afspeelt om het eigen leven van de leerling. De foto’s die ze verplicht waren aan te leveren moesten gaan over de periode waarin hun ouders en grootouders opgroeiden en vormen een schat aan herinneringen, die nu in het boek prijkt. De presentatie in De Naald werd beleefd door meer dan vierhonderd aanwezigen, waarvan een impressie te zien is op www.facebook.com/overhetwestland

 

Het artikel over de pareltjes in AD Westland, klik erop om het te vergroten

Het artikel over de pareltjes in AD Westland, klik erop om het te vergroten

 

Drieennegentig parelkopjes...

Drieennegentig parelkopjes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.