Afsluiten A12 leidt tot enorme files

Vooral op de Laan van Nieuw Oosteinde was het een en al auto's

Vooral op de Laan van Nieuw Oosteinde was het een en al auto’s

Voorburg, 28 september 2012 – Het Westland heeft nauwelijks iets gemerkt van de afsluiting van de A12, het afgelopen weekeinde.. Wel hebben de bewoners van de Laan van Nieuw Oostindie in Den Haag en de Laan van Nieuw Oosteinde in Voorburg  het geweten. Her hele weekeinde vormden zich er soms lange files..

Het enige bord dat wij in de omgeving van het viaduct aantroffen stond verdeket opgesteld tussen bomen

Het enige bord dat wij in de omgeving van het viaduct aantroffen stond verdekt opgesteld tussen bomen

Die afsluiting van de rijksweg was nodig voor een noodzakelijke opknapbeurt van een gedeelte van de weg.. Geen automobilist kon er van de Zuid-Hollandlaan in Den Haag tot aan het Prins Bernhardviaduct de weg op. Dat gedeelte van de rijksweg was nodig aan een opknapbeurt toe.Omdat ook de toegang tot de weg vanuit Voorburg dicht was, zochten de automobilisten tevergeefs naar borden die aangeven hoe ze dan wel hun reis konden vervolgen.

Op eenvoudige wijze was de toegang tot de A12 afgesloten

Op eenvoudige wijze was de toegang tot de A12 afgesloten

Richting Utrecht, richting Zoetermeer, richting Delft. Als je de weg in Voorburg niet weet is het moeilijk hem te vinden. De borden die er wel waren, blonken uit door soberheid. De enige die wij rond het viaduct in Voorburg aantroffen had ook al weinig informatie (zie foto). Zaterdag kwam daar nog bij, dat veel mensen naar Leidsenhage wilden om inkopen te doen. Ook de Voorburgse markt trekt op zo’n dag veel publiek. Gevolg: de file slingerde maar langzaam door de belangrijkste straten van het dorp. Zie voor meer foto’s www.facebook.com/overhetwestland. Bij gunstig weer is de weg vanaf 17 oktober weer een weekeind afgesloten, maar dan bij het Prins Clausviaduct in de richting van Den Haag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.