Veiling Westerlee splitst zich af van ‘Vereeniging’

RUIM HONDERD JAAR GELEDEN DOPPEN ZE EIGEN BOONTJES

Het eerste gebouw van de veiling Westerlee

De Lier, 1912 –  Ruim honderd jaar geleden ging het economisch steeds beter in de glastuinbouw van het Westland. De ‘Vereeniging Westland’ tot heil van de tuinbouw opgericht in 1889 was daar toch niet meer voldoende op berekend. Er was een centrale aansturing naar de afdelingen, die deze afdelingen niet meer beviel. Het is de veiling Westerlee, die zich het eerste afsplitst van de moederorganisatie.. Ze willen hun eigen boontjes doppen. Hoe dit in 1912 in zijn werk ging leest u op donderdag 10 januari in de nieuwe aflevering van de wekelijkse rubriek Ouder Westland in AD Westland.

Helaas is in de krant van donderdag 10 januari bij het artikel over Westerlee een verkeerde foto geplaatst. In de hieronder gepubliceerde Ouder Westland heb ik een sepiafoto die er eigenlijk in had moeten staan geplakt over de verkeerde foto.

DOOR ONDERSTAANDE KNIPSELS TE VERGROTEN MET EROP TE KLIKKEN  KUNT ALLES  GEWOON LEZEN

 

 

 

3 reacties op “Veiling Westerlee splitst zich af van ‘Vereeniging’

 1. Het onderschrift bij de foto over Westerlee drukte op de veiling klopt niet, het is volgens mij een foto uit de jaren na 1950.

  Naschrift Aad van Holstein:
  De heer Solleveld heeft groot gelijk. Bij het artikel is een verkeerde foto gebruikt. Het onderschrift is gemaakt voor de andere foto, die ik voor de website op de oude heb geplakt.

 2. Heel erg leuk! Mijn vader Piet Kuyvenhoven 1916-1969 (Naaldwijk) heeft vanaf 1949 gewerkt voor C. Disselkoen. Zowel Piet als Cor Dis Sr. zijn overleden in 1969. Mijn interesse voor het verleden is groot.
  Peter Kuyvenhoven, Den Haag. Leeftijd 64.

  Prima Peter! In het verleden ligt het heden… immers!
  Aad van Holstein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.