Hoeks Transit Camp terug in Ouder Westland

 

Het Transit Camp zoals het er voor 1962 nog uitzag.

Hoek van Holland – Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat het Transit Camp van het Engels leger in Hoek van Holland is gesloopt. Zeventien jaar lang heeft het gediend als onderdak voor per schip uit Engeland aangevoerde troepen die later per trein doorreisden naar de Engelse bezettingszone in West-Duitsland. En voor verlofgangers natuurlijk ook andersom.  In 1962 was dat niet meer nodig. Dus werd het tijd het kamp te verlaten. Op donderdag 26 januari 2012 meer hierover in de rubriek Ouder Westland in AD Westland.

 

Het hele verhaal over het Transit Camp zoals het in AD Westland te lezen is.

 

1 reactie op “Hoeks Transit Camp terug in Ouder Westland

  1. Ik was zeer verheugt met het zien van het zoekplaatje, als kind heb ik daar uren gespeeld, Wat de regelmaat van trensit was weet ik nog goed. s’morgens kwamen er 3 treinen met verlofgangers uit het Duitse bezettings leger. Zij gingen met een troepentransport schip naar Engeland.
    s’Avonds andersom. In het transit camp woonde en werkte allemaal Engelse militairen, Zij zorgde voor een vlotte doorvoer van de militairen. Voor het onderhoud van het kamp waren nederlandse burgers aangenomen. Indien men meer weten zie imailadres.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.