Masten strijken in haven veiling Naaldwijk

Meer dan duizend bezoeken vrijdag

aan website ‘Over het Westland’

*** Naaldwijk,  27 oktober 2012 – Vannacht om twaalf uur zag ik tot mijn verrassing dat op vrijdag 26 oktober een recordaantal van 1127  bezoeken zijn gebracht aan deze website.  Want dat zijin er zeker tien keer zoveel als normaal. Meestal zijn het er per dag niet meer dan hooguit 170, vaak ook minder dan 75. Uit mijn gegevens blijkt dat dit vooral komt omdat de landelijke website agf.nl er in zijn rubriek Uit de Oude Doos naar verwijst. Iedereen, die over het Westland en zijn rijke historie wil lezen is hier altijd van harte welkom!

AAD VAN HOLSTEIN

Betaalmeester K.A. de Groot

Naaldwijk, 25 oktober 2012 -“Masten strijken’ lezen we op het bordje dat op de eerste stutpaal van de Naaldwijkse groente- en fruitveiling is bevestigd. Veel tuinders komen met hun schuiten hun producten naar de klok brengen. Maar ook van de kant van de handel melden zich schuiten, die ze weer verder het land in brengen. Vooral die grotere boten zijn nog voorzien van masten, waaraan de zeilen worden gehesen om met de wind mee of er vakkundig tegenin naar de bestemmingen te varen. Het verhaal dat nu – donderdag 25 oktober 2012 – in AD Westland staat, gaat daar niet over, maar wel over een fraudezaak, die vooral Naaldwijk in 1922 ernstig schokt. Betaalmeester De Groot blijkt al jaren bezig te zijn gewaagde streken uit te halen met het geld van de veiling. Niemand  had  het in de gaten, omdat iedereen goed van vertrouwen was. Maar ‘meneer de Groot ‘ werd toch gesnapt.

KLIK OP DE KNIPSELS OM ZE FLINK TE VERGROTEN EN LEES ZE COOR DE BALKEN ONDER EN OPZIJ TE VERSCHUIVEN.

 Als u er net vandaan komt, is het wellicht niet nodig, maar breng andes ook een bezoek aan agf.nl door hier te klikken: bit.ly/SgiQAn

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.