Grote opruiming boeken van Historisch Archief Westland

Naaldwijk, 28 oktober 2016 – Het Historisch Archief Westland houdt op zaterdag 26 november een grote opruiming. Die dag zal de hal van het gemeentehuis aan de Stokdijkkade in Naaldwijk veranderd worden in een grote boekenmarkt. Geopend van tien uur ’s morgens tot vier uur ’s middags.

Archivaris Peter Smit

Archivaris Peter Smit

Op een tijdstip dat gunstig valt met het oog op de verhuizing van het archief die naar alle waarschijnlijkheid medio volgend jaar zijn beslag krijgt. Het gaat daarbij om 1500 boeken, die daar te koop worden aangeboden tegen sterk gereduceerde prijzen.

,,Samen met de tweedehandsboeken die het archief de afgelopen jaren uit verschillende nagelaten boedels heeft verkregen, zijn we tot deze grote hoeveelheid boeken gekomen’’, vertelt Jan Buskes van het archief. ,,Er zal ook wat overtollig antiek meubilair bij staan. Net als een groot aantal fotolijsten en  een flinke collectie muziek in de vorm van dvd’en cd’s plus nog wat curiosa’’..

Greep uit de boekenvoorraad

Greep uit de boekenvoorraad

Bestemd voor de boekenmarkt

Bestemd voor de boekenmarkt

De afgelopen maanden hebben medewerkers en vrijwilligers van het archief de hele collectie zorgvuldig gesorteerd. Daarbij zijn de dubbele exemplaren en de niet op het Westland gerichte boeken eruit verwijderd. De hele collectie en de inhoud van het magazijn zijn daarmee opgeschoond, zodat ze in een keer naar de overkant gebracht kunnen worden. Daar krijgen ze in het nieuwe publieks- en bestuurscentrum, op de hoek van de Verdilaan en de Stikdijkkade een nieuwe plek in de bibliotheek gereed voor wie er informatie uit wil halen. Jan Buskes verwacht die dag vooral veel Naaldwijkers – maar ook de nodige belangstellenden uit de andere Westlandse dorpen – die op zoek zijn naar een koopje. En daar kunnen ze op rekenen’’.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.