Lezing over omstreden boek

Westland – Maarten van Buuren, de auteur van het boek ‘De Afrekening – ontmaskering van het gewapend verzet’, houdt op dinsdag 28 februari een lezing over het boek, dat bij het verschijnen in oktober vorig jaar veel  beroering teweeg bracht in het Westlands voormalig verzet. Ook David Barnouw van het Nederlands Instituut voor Oorlogs Documentatie is door het organiserende Genootschap Oud-Westland uitgenodigd. Na de pauze worden beide sprekers geconfronteerd met een aantal verzamelde vragen, onder meer  van de redactie van het boek “Gemeente Naaldwijk, 1940-1945”, te weten C.J.M. Bentvelzen, P.A. Smit en P.A. Vreugdenhil. Vervolgens wordt onder leiding van Wil van den Bos Czn. – voorzitter van het Genootschap Oud-Westland – gediscussieerd met de aanwezigen over het boek. Het betreft een extra-lezingenavond voor de leden van het Genootschap. Gasten zijn van harte welkom, wel wordt van hen een bijdrage gevraagd van € 4,00 i.v.m. de kosten van de koffie. Locatie: Ontmoetingskerk, Anjerlaan 47 in Naaldwijk. Aanvang 19.30 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur.

 

Prof. Maarten van Buuren

Maarten van Buuren studeerde Frans en Nederlands aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 1986 promoveerde hij aan het Instituut voor Algemene Literatuurwetenschap in Nijmegen op een proefschrift over de metaforiek in Les Rougon-Macquart van Emile Zola. In 1988 werd hij benoemd tot hoogleraar Moderne Letterkunde aan de Universiteit van Utrecht.

David Barnouw

David Barnouw is verbonden aan het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD). Publiceerde onder meer het boek ‘Geschiedenis van Nederland 1940-1945. De Canon van de Duitse bezetting’. Hierin belicht hij de Duitse bezetting van Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. De canon bevat vijftig hoofdstukken, waarin ook het verzet aan bod komt. In een apart interview met mij licht drs . P.A. Vreugdenhil zijn bezwaren tegen het boek toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.