Westlands Oogstfeest van 50 jaar geleden

Zo ziet het artikel op pagina 5 van AD Westland eruit

Westland, 30 augustus 2012 – Precies vijftig jaar geleden begon op zaterdag 21 augustus het elfde Westlandse druivenfeest, toen al voorzichtig omgedoopt in oogstfeest. Niet alleen de druiven, maar ook de veelkleurige groenten en vooral ook de bloemen gingen steeds meer de dienst uitmaken.

                           

En terecht, want wat we nu nog steeds zien bij het Varend Corso, was toen ook al – deskundig gearrangeerd door Leo de Kok uit Poeldijk en Krijger uit Naaldwijk – het bekijken alleszins de moeite waard. In AD Haagsche Courant heb ik met een artikel over het feest van 1962 de wekelijkse traditie van een oud-Westlands verhaal in de serie Ouder Westland na een zomerstop voortgezet. Wilt u dat verhaal in zijn geheel lezen en bent u (nog) niet geabonneerd,, koop dan vandaag nog een AD.

 Wie suggesties heeft voor het komende sezoen wat betreft de onderwerpen waarover ik zal schrijven is van harte welkom. Ook kan hij of zij naar de pagina ‘enquetes’ gaan om  enige voorkeur blijk te geven.

BIJ DE FOTO’S:

 Druivenprinses Dago Persoon stelt met de pictometer vast hoe hoog het zoetgehalte van de druif van 1962 is. De meter wijst een waarde aan van 16! Twee meer dan men had verwacht.  Op de andere foto knielen de fotografen voor de prinses om toch maar een zo mooi mogelijk plaatje te maken.

 Envoor  wie de krant niet heeft kunnen bemachtigen hier Ouder Westland in zijn geheel, zij het in twee delen. Klikken maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.