Historisch cafe in teken één gemeente Westland

Dit boek is verkrijgbaar bij Historisch Archief Westland

Dit boek is verkrijgbaar bij Historisch Archief Westland

Naaldwijk, 16 mei 2014 – Maandagavond verwacht het Historisch Archief Westland veel Westlanders te begroeten in De Naald. Ze komen vanaf zeven uur binnendruppelen om van half acht af een interessante avond mee te maken over de ene gemeente Westland, die tien jaar geleden ontstond door het samenvoegen van vijf gemeenten.De twee Westlandse gemeenten die toen overbleven vormen samen de gemeente Midden Westland. De oud-burgemeesters van die voormalige gemeenten laten maandag hun licht schijnen over dit gebeuren. Omdat Ouder Westland nu eenmaal wekelijks gaat over het oudere Westland, staat daar vandaag  – vrijdag 16 mei – een artikel in over hoe men in 1921 en in de jaren dertig nog dacht over het samenvoegen van gemeenten.  Wie daar nog meer over wil weten kan bij het Historisch Archief Westland terecht als hiij het boek Het Westland een gemeente? in zijn bezit wil hebben. Een afbeelding van dit boek plaatsen wij hierbij. Ouder Westland treft u net als elke vrijdag aan in AD Westland, dat – als u nog geen abonnee bent, op de bekende adressen in supermarkten en bij benzinestations verkrijgbaar is.

KLIK OP ONDERSTAANDE KNIPSELS OM ZE TE KUNNEN LEZEN!!!

Het Westland met de vijf aparte gemeenten en hun burgemeesters

Het Westland met de vijf aparte gemeenten en hun burgemeesters. Links boven Kampschoer, Monster, rechts boven: Verhoeven, Wateringen, in het midden Elsen, Naaldwijk, rechts Van der Hoeven, De Lier en geheel links Schokking van ‘s-Gravenzande. Klik op de foto’s om ze te vergroten.

20140516 OW een gemeente 0120140516 OW een gemeente 02

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.