Strenge winter 1963 in ‘Ouder Westland’

Grote drukte aan het strand van de Hoek op 27 januari 1963

Grote drukte aan het strand van de Hoek op 27 januari 1963

Westland, 23 januari 2013 – Nu vijftig jaar geleden zag het er buiten geregeld net zo uit als nu. Sneeuw en ijs bepaalden het weerbeeld. Vooral op zondag 27 januari doet zich een zeldzaam verschijnsel aan de kust voor. Bij Hoek van Holland, althans daar maakte ik foto’s, is het strand bezaaid met grote brokken ijs. Het zoute zeewater is keihard bevroren. Mensen stappen er struikelend overheen en bekijken met verbazing dit natuurverschijnsel, dat je zelden of nooit ziet. Het is de winter van de slapeloze nachten, waarin de tuinders niet te slapen maar op de loer liggen om te zien of hun verwarmingsinstallatie nog wel werkte, want hun broodwinning was ermee gemoeid. De planten, of het nu tomaten zijn, komkommers of sla – moeten het niet zo koud krijgen dat ze het begeven. Lees het allemaal in de krant AD Westland van donderdag 24 januari. Pak de krant zodra hij bij u bezorgd is, in de ochtend of in de middag. Bent u nog geen abonnee? Koop hem dan in de supermarkt of bij het benzinestation!

HIERONDER DE GEPUBLICEERDE PAGINA IN TWEEEN – VERGROOT HEM OM TE LEZEN DOOR EROP TE KLIKKEN

 20130124 OW Winder 1963 (1)

20120124 OW Winter 1963 (2) 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.