Veiling Woutersweg 100 jaar geleden opgericht

Op de foto klikken om vergroot te zien hoe de tomaten in 1958 werden aangevoerd

Op de foto klikken om vergroot te zien hoe de tomaten in 1958 werden aangevoerd

‘s-Gravenzande, 2 maart 2013 – Honderd jaar geleden telde ‘s-Gravenzande nog slechts e e n veiling, de afdeling ‘s-Gravenzande van de Vereeniging Westland. Alle tuinders konden de veiling gemakkelijk bereiken, want ze werd gehouden in de Spaansche Vloot midden in het dorp. Maar het veilingbestuur had meer ruimte nodig en wilde een eigen gebouw neerzetten aan de noordelijke kant van het dorp. En dat viel niet in goede aarde bij de tuinders, die juist aan de oostelijke kant van het Breeje Durp hun bedrijf hadden. Vandaar dat ze besloten daar maar een eigen veiling te bouwen, die in 1913 begon te draaien.Alle reden dus om heel deze geschiedenis, die zich vooral nog afspeelde op het gebied van het vervoer van de producten naar de veiling, in de nieuwste aflevering van Ouder Westland in AD Westland uit de doeken te doen.

HIERONDER DE PAGINA’S AANKLIKKENN OM ZE TE VERGROTEN EN TE LEZEN

20130228 OW woutersweg (1)20130228 OW woutersweg (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.