Middelburg grondlegger veiling Westerlee

 

Westerlee – Er staan nog wel gebouwen die met groenten en fruit te maken hebben, maar van de veiling Westerlee als zodanig is niet veel meer overgebleven. En toch heeft die veiling een belangrijke rol gespeeld in het leven van menige tuinder in de wijde omgeving. Een van hen was A.N. Middelburg. Een zeer geacht inwoner van De Lier, die  als tuinder inzag dat samenwerking tot betere resultaten leidt. Hij was de grote motor achter de oprichting van veiling Westerlee in 1900. Later werd hij bestuurslid en zelfs secretaris.In het dorp zelf werd  hij gekozen tot raadslid voor de liberalen en bracht hij het tot wethouder. In het Historisch Archief Westland heb ik zijn doopceel kunnen lichten. Geboortig als hij was uit Naaldwijk in 1852, In 1937 overleed hij op 85-jarige leeftijd. Donderdag 15 maart meer over hem in de rubriek Ouder Westland van AD Haagsche Courant.

DUBBELKLIK OP ONDERSTAANDE KNIPSELS EN LEES DE STORY VAN MIDDELBURG

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.