Nieuw boek over ‘Rotterdam aan Zee’

Mario Bruins overhandigt het eerste boek aan mevrouw Buursema

Mario Bruijns overhandigt het eerste boek aan mevrouw Buursema

EERSTE EXEMPLAAR OVERHANDIGD  AAN HONDERDJARIGE   

Hoek van Holland, 14 juni 2013 – Zo druk als vrijdagmiddag 14 juni is het niet dikwijls in de bibliotheek van Hoek van Holland. Daar was dan ook wel een reden voor. Tal van genodigden kwamen af op de invitatie om de presentatie bij te wonen van het nieuwe boek ‘De houten kampeerstad van Rotterdam aan Zee – De geschiedenis van Recreatieoord Hoek van Holland’. Het eerste exemplaar overhandigde hij aan de oudste bewoonster, de honderdjarige mevrouw Mirza Buursema – van der Werf, die het boek ook met een pagina vol herinneringen heeft verrijkt

En of je nu Rotterdammer, Hoekenees of Westlander bent, iedereen weet dat het  in die boek gaat om het gezellige en ’s zomers altijd druk bevolkte recreatieoord in Hoek van Holland. Het aantal inwoners van dit dorp aan zee wordt er telkens weer aanzienlijk mee uitgebreid. En voor de plaatselijke middenstand is het kampeererrein ook on ontbeerlijk. Het boek zelf ziet er prachtig uit. Het is het eerste deel nog maar, want het behandelt de periode van 1921 tot 1945, een woelige tijd waarover veel valt te vertellen. En dat doet Mario Bruijns, de Rotterdamse schrijver dan ook in een prettige stijl. Zelf heeft hij in de vorige eeuw  zijn vakanties  ook vaak op het kampeerterrein doorgebracht en weet dus waar hij over schrijft. Over die tijd na de oorlog handelt straks het tweede boek dat nog in de maak is.

Direct na de presentatie stond er een lange rij belangstellenden voor de stand van de aanwezige boekhandelaar om het boek voor 19,50 euro in de wacht te slepen. Meteen werd Mario bestormd door een lange rij boekbezitters, die hun pas gekochte boek  wilden laten signeren. Zie ook www.facebook.com/overhetwestland

KLIK OP HET KNIPSEL OM HET TE KUNNEN LEZEN!!

 2013O621 RAZ (3)

 2013O621 RAZ (2)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.