Westlands Museum krijgt nieuw leven

IMG_20140602_0003Honselersdijk, 2 juni 2014 – Het Westlands Museum krijgt nieuw leven ingeblazen. Die revitalisatie  vormt daarom het leeuwendeel van de informatie in het afgelopen week verschenen nieuwe nummer van Westlands Streekhistorie.

Er wordt in dat museum hard aan gewerkt om er een nieuwe permannente opstelliing over de glastuinbouw en de streekgeschiedenis van te maken. Er komt een verhaallijn, die de bezoeker laat zien hoe de tuinbow geworden is tot de innovatieve hightechtuinbouw van nu waarbij het Westland op het gebied van tuinbouwtechniek wereldleider is. Ook wordt iaandacht geschonken aan de nieuwe schuit die er is gekomen en beschrijft Jan Dahmeijer uitgebreid  vergeten groenten, waaronder oude komkommer- en meloenensoorten

Historische tuin

In dat per kwartaal verschijnende magazine van het Westlands Museum geeft Frits Persoon altijd een overzicht van wat de warmoezeniers in de voorbije periode in de historische tuin hebben gedaan. Hij rept deze keer over het warme voorjaar waardoor het vele dat gezaaid is en gepoot daardoor flink is gaan groeien. Ook vertelt hij over de nieuwe kantine, waarvan hij zegt dat – nu bejaarden- en verzorgingstehuizen dichtgaan – het misschien wel een plek zou kunnen worden waar ouderen elkaar kunnen ontmoeten. De Hooiberg is inmiddels zelfs een tijdje voor een bijzonder doel in gebruik geweest. Een koor, Simply Best (www.koorsymplybest.nl) waar Frits zelf ook in zingt heeft er een tijdje gerepeteerd.Dat gebeurt nu elders, maar hij verklapt wel,dat het koor op 20 september op het Westlands Korenfestival in Naaldwijk voor het eerst gaat optreden. Waarvan acte! Wie het museum als donateur steunt, krijgt vanzelf het magazine thuisgestuurd .Inlichtingen www.westlandsmuseum.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.