Oude school in Voorburg weer in gebruik

DRIE JAAR LANG MEER AUTOVERKEER OP HET OOSTEINDE

De oude r.k- school aan de Oranje Nassaustraat, die nu volop versierd is.

De oude r.k- school aan de Oranje Nassaustraat, die nu volop versierd is.

Voorburg, 25 april 2013 – Van 1 september 2013 af wordt het ’s morgens en ’s middags op doordeweekse dagen aanmerkelijk drukker in de Oranje Nassaustraat en op het Oosteinde in Voorburg. Dat komt omdat de komende drie, mogelijk vier jaar drie basisscholen tijdelijk gebruik gaan maken van het oude schoolgebouw in de Oranje Nassaustraat.

Veel ouders zullen dan ongetwijfeld ook daar met de auto hun kinderen naar school brengen als die – zij het tijdelijk, maar telkens zeker voor een jaar – in het oude schoolgebouw aan de Oranje Nassaustraat hun lessen gaan volgen

De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft besloten dit schoolgebouw met ingang van 1 mei te verbouwen om het geschikt te maken voor tijdelijke huisvesting van die basischolen in de buurt, die dringend aan renovatie toe zijn.

De gemeente investeert in die vernieuwing een bedrag van zestien miljoen euro. Betrokken scholen moeten dan wel tijdens de bouwperiode gebruik kunnen maken van een geschikte ruimte. Vandaar dat het oog is gevallen op dit gebouw, waar voor 1980 ook scholen in gevestigd zijn geweest .

Omwonenden verwachten toch wel enige overlast van het verkeer van ouders die hun kinderen naar school brengen en weer halen.

Omwonenden verwachten toch wel enige overlast van het verkeer van ouders die hun kinderen naar school brengen en weer halen.

De tijdelijke huisvesting wordt eerst geboden aan de Prof. Casimirschool, die blijft tot het einde van het schooljaar 2014 als wordt terug verhuisd naar de gerenoveerde school aan de Van Deventerlaan. Na het vertrek van deze school van het schoolbestuur Pantha Rhei, zall direct de Groen van Prinstererschool uit Voorburg-West zijn intrek nemen in de school aan de Oranje-Nassaustraat .

De lezers van het AD werden met dit summiere bericht ingelicht.

De lezers van het AD werden met dit summiere bericht ingelicht. Klik erop om het te lezen.

Deze school wordt bestuurd door Lucas Onderwijs. Vanaf het schooljaar 2015 neemt vervolgens de in de buurt gelegen basisschool De Vijverhof eveneens van Lucas Onderwijs, zijn intrek in het gebouw. Het kan bij de werkzaamheden tegen zitten, zodat de gemeente er rekening mee houdt dat het geheel wel een jaar langer zou kunnen gaan duren. De Voorburgers die in de Oranje Nassaustraat, Prins Hendrikstraat .Emmastraat , Mauritsstraat en het Oosteinde rondom het schoolgebouw wonen zijn schriftelijk op de hoogte gebracht van deze gang van zaken.

1 reactie op “Oude school in Voorburg weer in gebruik

  1. Klopt het dat de Rooms Katholieke Basisschool (RKBS) Pius X binnenkort gebruik gaat maken van de voormalige school in de Oranje Nassaustraat?!?!

    Met Sportieve groet.
    Eric

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.