Espositie Honderd jaar trouwen in het Westland groot succes

IMG_5773Naaldwijk, 12 mei 2015 – De tentoonstelling naar aanleiding van de presentatie van het boek ‘100 jaar trouwen in het Westland’ is afgelopen weekeinde een groot succes geworden. Ruim 800 mensen kwamen naar de Oude Kerk in Naaldwijk om zich te vergapen aan de ruim 20 trouwjurken en trouwpakken, vaak voorzien van de van het origineel nagemaakte boeketten. Ook veel lof was er voor de toonkamer met het 100 jaar oude trouwservies van Jacob en Coba van den Broek-Kester. De familie van den Broek eet er nog met speciale gelegenheden van.

IMG_5773Maar er was ook veel belangstelling voor de uitvergrootte foto’s van alle 100 koppels die in het boek van Marjoke van Arnhem-van Baalen staan. Momenteel staan de panelen met de 100 foto’s in zorginstelling de Naaldhorst in Naaldwijk. De tentoonstelling gaat nog geruime tijd reizen door het Westland.

Samenstelster en auteur van het boek ‘100 jaar trouwen in het Westland’ Marjoke van Arnhem was zeer tevreden na de tentoonstellingsdagen. “Alles klopte deze dagen, de locatie, alle hulp, het weer; het was helemaal top”.Het boek is te koop in alle Westlandse boekhandels, bij het Historisch Archief Westland en het Westlands Museum.

 

 

 

Einde persbericht

 

Foto 1: Carolien Valstar. Op de foto Marjoke van Arnhem overhandigd het eerste exemplaar van het boek aan Ineke Strouken, directeur Nederlands Centrum Volkscultuur.

 

Foto 2: Carolien

2 reacties op “Espositie Honderd jaar trouwen in het Westland groot succes

    • Dag Jan, de berichten over mij kloppen. Na een geslaagde operatie kan ik nu weer vooruit. Ben aan het revalideren. Hoe het verder gaat, weet ik nog niet. Hartelijke groeten van Aad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.