Meer over het kleinste dorp van ’t land: ’t Woudt

't Woudt, het kleinste dorp van Nederland

’t Woudt, het kleinste dorp van Nederland

Westland, 4 februari 2014 – Ingeklemd tussen Naaldwijk, Delft en Den Haag ligt ’t Woudt, een kerkdorp dat al vele eeuwen lang gespaard is gebleven voor de uitbreidingsdrift die andere dorpen en steden wel hebben doorgemaakt. In 2012 verscheen het boek ’t Woudt – de rijke geschiedenis van het kleinste dorp van Nederland, van de hand van Jacques Moerman. Het boek, een uitgave van de Historische vereniging Oud-Schipluiden, is leidraad voor de lezing die Moerman op 18 februari geeft op uitnodiging van het Genootschap Oud-Westland. Sinds de Steentijd is het gebied bewoond en in de Romeinse tijd stonden er verschillende boerderijen. Dat groei van het dorp is uitgebleven komt vooral omdat de grond die men bezat altijd binnen de familie bleef en nooit werd verkocht aan derden. Moerman illustreert zijn lezing met heerlijke anekdotes over het sociale leven, maar ook met vele fraaie beelden waarin alle hoogtepunten uit de geschiedenis van ’t Woudt zullen passeren. Lezing: Dinsdag 18 februari 2014, ‘Het dorp ’t Woudt’ Spreker: De heer Jacques Moerman. Locatie: De Eenhoorn, Koningin Julianaplein 1-3 in Den Hoorn. Aanvang 20:00 uur. Zaal open vanaf 19.30 uur. Gasten zijn van harte welkom, wel wordt van hen een bijdrage gevraagd van € 4,00 i.v.m. de kosten van de koffie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.