Fraaie stoten bij tripplebiljarten in Naaldwijkse Hof van Eden

GreNaaldwijk, 23 mei 2016 – Apetrots kijkt Gre Ruigrok-Koot uit Naaldwijk naar het resultaat van haar inspanningen rond de biljarttafel. Ze heeft net bij het driebandenspel  met haar biljartbal zelfs vier banden weten te raken. In totaal wist ze al biljartend in een uur tijd 36.22 punten te behalen. In de onderlinge wedstrijd waarin het erom ging wie de met de meeste caramboles  het hoogste kon komen in een zogenaamde tripple, bestaande uit drie soorten spel:  libre, bandspel en driebanden.

Gre in actie onder toeziend oog van de scheidsrechter

Gre in actie onder toeziend oog van de scheidsrechter

Gre is de enige vrouwelijke biljarter van de meer dan vijftig, die lid zijn van de biljartvereniging De Driehoek. Nog genoemd naar de vorige locatie van de club het wijkcentrum aan het Wilhelminaplein, nu restaurant. Tegenwoordig komen ze  in het aan de Dijkweg in Naaldwijk gevestigde wijkcentrum De Hof van Eden bijeen om het edele biljartspel te beoefenen. De vereniging, die geleid wordt door voorzitter  Rob van Pommeren, is jaren geleden opgericht en ondergebracht in de sporthal De Pijl, vertelt Joop van der Ende, bekend als oud-melkman en oud-keeper van RKVV Westlandia.

Joop van der Ende houdt nauwkeurig de administratie bij

Joop van der Ende houdt nauwkeurig de administratie bij

Maandagmiddag 23 mei werd door veel leden genoemde tripple gespeeld, waarbij fraaie stoten te bewonderen waren. Vooral het driebandenspel vereist de nodige ervaring op het groene laken. Gre Ruigrok, die daarop  een goede prestatie leverde, is in het Westland bekend als de eigenaresse van de uit 1436 daterende boerderij de Vlietwoning, die nu al weer enkele jaren in restauratie is. Een van de Westlanders, die zich voor dit rijksmonument, want dat is het, inspant is Piet van der Valk. Samen met de voorzitter van het Genootschap Oud Westland worden nu pogingen in het werk gesteld om de provincie Zuid-Holland zover te krijgen dat de elektriciteitsmasten die de omgeving van de boerderij nog ontsieren daar te verwijderen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.