Aanleg van Verlengde A4 in volle gang

Aanleg van de verlengde A4 in volle gang.

Aanleg van de verlengde A4 in volle gang.

Westland/Midden-Delfland – Tientallen jaren heeft het geduurd voordat het besluit genomen werd om de A4 van Den Hoorn af tot ergens bij Rotterdam door te trekken. Nu het besluit dan toch is gevallen wordt er voortvarend aan de weg met zijn straks gedeeltelijk verdiepte ligging gewerkt.

Maar veel merken doe je er niet van, tenzij je er vlakbij woont. Tot nu toe heb ik nog maar erg weinig over die weg gepubliceerd gezien. Zelfs een luchtfoto heb ik nergens aangetroffen. Toen ik dan ook deze week in een comfortabel Transaviavliegtuig over het betrokken gebied vloog besloot ik dan maar zelf van het project een luchtfoto te maken, die ik hierbij voor het eerst publiceer

Natuur

Ik kan mij nog herinneren hoe ik op 2 januari 1977 nieuwsgierig de polders van Midden-Defland doorkruiste om – voor een artikel in de krant –  te beoordelen hoe erg de weg de natuur daar zou gaan aantasten. Want dat was voor velen  een van de redenen om het plan tegen te houden. Nou, dat tegenhouden is aardig gelukt. Alleen hebben de mensen er nu niet veel meer aan, want alles gaat toch gewoon door. al heeft men wel bereikt, dat er van een zogenaamde verdiepte ligging sprake is.

Tolweg

In 2000 schreef ik  nog in de Autokrant van de Westland Post, dat de tolweg A4 het Westland geen soelaas zou bieden. Een weg onder de Waterweg door zou veel beter zijn. Een grote voorstander daarvan en  tegenstander van de verlengde A4 was in die dagen ir. B.K. van der Chijs gepensioneerd ondernemer uit Delft, ooit eigenaar van een vervoersbedrijf. Er was toen zelfs nog sprake van, dat de Veilingroute een tolweg zou worden. Gelukkig is dat niet doorgegaan, want dat zou tot enorme opstoppingen hebben geleid.

1 reactie op “Aanleg van Verlengde A4 in volle gang

  1. Leuk plaatje! Je hebt gelijk er is weinig te vinden over de werkzaamheden daarom des te leuker dat je er over bericht.

    Groet

    Ab

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.