Vingervlug kijken naar 30.000 foto’s

LAAT JE VOORAL VERRASSEN OP HET  PODIUM WESTLAND 

podium.jpgNaaldwijk, 5 september – Wie dezer dagen in het Naaldwijkse gemeentehuis moet zijn ziet hem meteen staan: de multitouchtafel. De bijzondere trekpleister van het Historisch Archief Westland op Podium Westland, waarop  het Westland op zaterdag 7 september zijn culturele wereldklasse presenteert.  Op die tafel kun je alleen met je vingers te werk gaan. En zo naar  hartelust zoeken en kijken naar duizenden oude foto’s uit de collecties van het archief en het museum. Typds slechts de naam van een straat in het zoekscherm of zoek uw straatnaam op het kaartje van het Westland en laat je verrassen.  De getoonde foto’s kun je (net als op een tablet) verschuiven en vergroten.

Hier zien we archivaris Jan Buskes bezig op vingevlugge wijze foto's te bekijken, te vergroten en te verkleinen

Hier zien we archivaris Jan Buskes bezig op vingevlugge wijze foto’s te bekijken, te vergroten en te verkleinen

Wie wil weten wat Westland  verder nog op cultureel gebied in huis heeft moet op 7 september  beslist naar Naaldwijk  komen.   Om zo de unieke kans te benutten om op een dag kennis te maken met theater, toneel, literatuur, historie,  beeldende kunst, dans en muziek. Als onderdeel van dit op diverse locaties te volgen evenement doet niet alleen het  Historisch Archief Westland mee maar ook het Westlands Museum. In de hal van het gemeentehuis van Naaldwijk staat daar dus de nieuwe multitouchtafel.Eigenlijk een enorme monitor in de vorm van een tafel. Maar daar beperkt het archief zich niet toe. Men kan ook oude Westlandse foto’s bekijken. Maar de historie komt pas echt tot leven met bewegend beeld.

Zo ziet het er van bovenaf uit

Zo ziet het er van bovenaf uit

Een half uur lang vertoont het archief Westlandse filmpjes net beelden van onder meer druivenfeesten, schaatsen in het Westland en natuurlijk met de schuit naar de veiling. Ook hebben de historische verenigingen in de regio er gelegenheid zich te presenteren in de hal van het gemeentehuis.

Zoekplaatjes uit het archief

In de fotocollectie van ruim 30.000 foto’s zitten talloze foto’s waar het archief niets van weet. Waar is deze foto gemaakt, wie staat er op? De bezoekers kunnen het archief helpen  daar duidelijkheid over te krijgen. Die foto’s hangen in de hal om er commentaar bij te schrijven. Het gemeentehuis van de gemeente Westland is te vinden aan de (Stokdijkkade 2.  Openingstijd: 11.00 – 17.00 uur

1 reactie op “Vingervlug kijken naar 30.000 foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.