Mannenkoor zet hospice in het groen!

Naalwijk – Met een ruim anderhalf uur durend non-stop benefietconcert van zeer hoog niveau heeft het Westlands Mannenkoor zaterdagavond 18 februari een stampvolle Grote Kerk in Naaldwijk in vervoering gebracht. De opbrengst van dit concert gaat naar het Hospice regio Westland-Midden-Delfland en Hoek van Holland in Honselersdijk met de bedoeling dat rondom in het groen te zetten. Voorlopig kan men twee jaar vooruit met het verzorgen daarvan, zo werd aan het eind van de avond, waarvan wij bijzonder hebben genoten, bekendgemaakt.

Het Hospice, gevestigd in het oude Groene Kruisgebouw aan de Dijkweg.

Het indrukwekkend grote koor verraste iedereen door de leden luid zingend te laten aantreden, waardoor men bijna vergat te applaudiseren. Al meteen viel weer de bijzondere akoestiek van deze eeuwenoude kerk op. Niet minder dan vierentwintig topwerken uit het  rijke repertoire van dit fameuze koor werden hierna  subliem uitgevoerd onder leiding van dirigent Hans de Wit, met in een zestal werken eigen arrangementen waarmee het specifieke karakter van het mannenkoor nog beter tot uiting kwam. Voor de toehoorders was onder

Het programma voor het benefietconcet was zeer gevarieerd.

meer het Jagerskoor van Carl Maria von Weber, dat welluidend werd begeleid door de vaste pianist van het koor Joep Moonen een waar hoogtepunt. Maar ook veroverde de solist Wim Stolp met zijn diepe baritonstem de harten van het luisterende publiek. Zowel in werken, die hij samen met het koor uitvoerde als in de soli, zoals Toreador uit Carmen van George Bizet. Ontroerend mooi gezongen werden beslist het werk van Gabriel Faure Cantique  de Jeane Racine en dat van C.M. Schonberg ‘Bring him home’. Het koor  besloot het uiterst gevarieerd concert met het bekende  ‘Zing, vecht huil, bid’ van Ramses Shaffy, dat door de meeste aanwezigen, daarbij gestimuleerd door de dirigent, werd meegezongen. Het juiste bedrag van de opbrengst van deze avond is nog niet bekend. Maar zeker is, dat het oude Groene Kruisgebouw aan Dijkweg 47 in Honselersdijk mooi in het groen komt te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.