Binnenkort ook een virtueel Westlands schaatsmuseum

OPENING NIEUWE EXPOSITIE OP 18 DECEMBER IN WESTLANDS MUSEUM

Honselersdijk, 17 november2015 – Het Westlands schaatsmuseum mag dan enkele jaren geleden door een brand ernstig getroffen zijn, het bestuur van het museum is er beslist niet door uit het veld geslagen. Integendeel, sinds het voor exposities onderdak heeft gevonden bij het Westlands Museum aan de  Middelbroekweg in Honsselersdijk rijst het majestueus als een phoenix uit zijn as. 

Zonder eigen gebouw proberen de bestuursleden de schaatssport en vooral de historie van het schaatsen op allerei manieren levend te houden. Ook al komt het maar zelden voor dat de Westlandse wateren weer in fraaie ijsbanen veranderefoto1n. All vriest het geen graad, toch viert de winter hoogtij in het Westlands museum, dat dan in het teken staat van de ijssport. ‘Schaatstochten ver en dichtbi’ is het thema van deze expositie, die op vrijdag18 december om half vier wordt geopend. Donateurs van het Schaatsmuseum hebben gratis toegang tot deze expositie.

Binnen niet al te lange tijd hoopt het actieve bestuur ook digitaal met het Westlandse schaatsgebeuren naar buiten te treden. En wel door middel van een virtueel schaatsmuseum. Wie daarover en over het museum zelf meer te weten wil komen kan daarvoor terecht op de website www.westlands-schaasmuseum.nl. Het bestuur zit nog wel even met een probleem, voor de oplossIMG_20151117_0002_NEWing waarvan  het een oproep aan ialle schaatsminnende Westlanders doet. Aan de Kreeklaan in ‘s-Gravenzande  heeft het destijds geredde museumstukken in de voormalige mavoschool opgeslagen. Omdat deze school binnenkort wordt gesloopt zoekt het een nieuwe oslagruimte ter grootte van 150 vierkante meter. De vraag is: wie heeft die ruimte over en wil die zich bij het bestuur melden?Tel 06-11344508.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.