Jos Boon presenteert zijn boek aan Westlands burgemeester

Jos Boon met zijn nieuwe boek

Jos Boon met zijn nieuwe boek

‘s-Gravenzande, 14 november 2014 – Drie minuten had hij de tijd, had hij gezegd, maar hij heeft er toch tien van gemaakt. Burgemeesterk Sjaak van der Tak van de gemeente Westland. Hij was het die gisteren te midden van een gezelschap genodigden het eerste exemplaar in ontvangst nam van het boek ‘ Nieuwe geschiedenis van het Westland’, dat – geschreven door Jos Boon uit ‘s-Gravenzande – door hem zelf is uitgegeven.

Het boek is voorzien van een harde kaft

Het boek is voorzien van een harde kaft

Een boek, dat driehonderd bladzijden telt vol met filetalistische wetenswaardigheden, waarmee Boon een nieuwe manier heeft gevondenn om perioden uit de geschiedenis van het Westland in herinnering te roepen  vooral door ze te illustreren. Met tal van afdrukken van uiteenlopende poststukken, voorzien van postzegels en – ook heel belangrijk  – poststempels met de naam van de dorpen. Zelfs voorzien van reclame voior streekproducten, zoals in de jaren dertig het geval was.

Zo zien enkele pagina's uit het boek eruit

Zo zien enkele pagina’s uit het boek eruit

Er zijn veel oude foto’s in opgenomen, compleet met ansichtkaarten van de oude in het Westland gevestigde postkantoren. Ook vanuit de hoek van de postzegelverzamelaars was er gistermiddag in de Spaansche Vloot veel lof voor het boek, dat voor 25 euro te koop is als de koper bereid is het af te halen bij Jos Boon in ‘s-Gravenzande. Wie het toegestuurd wil hebben, betaalt vijf euro meer. Men kan het boek bestellen via het emailadres van Jos Boon jb@caiway.nl Zie voor een video van de boekpresentatie op www.facebook.com/overhetwestland

KLIK EROP EN LEES DE RUBRIEK OUDER WESTLAND IN AD WESTLAND GW-CANON-01_PRT-N-2001_2260_001

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.