Haagse stoombrandspuit in actie bij torenbrand in 1882

Wateringen, 13  september 2012 – Honderdtwintig jaar geleden sloeg de bliksem in, in de torenspits van de Wateringse Nederlands Hervormde kerk. Dat gaf een consternatie in het dorp, waar burgemeester Hoek met ferme hand regeerde. Hij weet een flink legertje brandweerlieden op de been te brengen, maar dat was nog niet voldoende. In Den Haag had de brandweer een stoombrandspuit en die was nodig om op grote hoogte te kunnen blussen. Hoe dat allemaal in zijn werk is gegaan, leest u op donderdag 13 september in AD Westland, in Ouder Westland. Aan de ene kant tapte men water uit de vaart in de Herenstraat, aan de andere kant tapte men wat anders in de plaatselijke cafe’s. Het ene kwam weliswaar na het andere, maar de burgemeester stak voor dat ene wel gauw een stokje.

KLIK OP ONDERSTAANDE KNIPSELS OM ZE TE VERGROTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.